Nohutlu Pazı Çorbası

Nohutlu Pazı Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nohutlu Pazı Çorbası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 600 gr pazı yaprağı
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 domates
  • 1 yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Nohutlu Pazı Çorbası

Nasıl Yapılır

Pazı genellikle yöresel yemeklerde kullanılır. Tart, sos, çorba, dolam ve graten yapımında da tercih edilebilir. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Pazıları yıkayıp ince doğrayın. Soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip ekleyin.

Salçaları ilave edip 2 dakika karıştırın. Domates, doğranmış biber ve pazıları ilave edin. Üzerine sıcak su ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Nohut, tuz ve karabiberi ilave edip 15 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın.

Mutfağınızda yeni tatlara yer vermek istiyorsanız, nar ekşili pazı çorbasını da notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo