Gelincik Reçeli

Gelincik Reçeli
31 Mayıs 2023

Gelincik, gelincikgiller familyasından, çiçeği parlak ve kırmızı bir bitkidir. Taç yaprakları şekerlemecilikte, özellikle de yassı bonbonlar ve kırmızı renkli, kokulu pişmiş şekerlemelerde gıda boyası olarak kullanılır. Kimi yörelerde ise tıpkı gül reçeli gibi reçeli yapılabilir. Hemen hemen her yörede kendiliğinden yetişir. Yol kenarlarından toplanan gelincikler bol suyla yıkanmalıdır.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Gelincik Reçeli için

Malzemeler

  • 1 kg gelincik çiçeği
  • 1 kg toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 limonun suyu
Gelincik Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Doğanın en güzel renklerini sofralarınıza taşımanın tam zamanı. Çiçeklerin tohumlarını ve siyah kısımlarını keserek çıkarın.
  2. Yapraklarını kaynayan suya ilave edip bir taşım kaynatın. Ocaktan alın. Bol suyla yıkayın. Yaprakları süzgece alıp suyunu süzdürün.
  3. Diğer tarafta su ile şekeri kaynatıp şurubu hazırlayın. Yaprakları bu şuruba ilave edin.
  4. Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin.
  5. Sıcakken kavanozlara aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Soğuyunca servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo