Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      zhkuroevdriptqec  patetes kızartması sosları  kä±ymali yemek tarifleri  sütlü kadayıf tatlsı  hamburger ekkmegi  pastane yapımı puaça  mnyusirvmglcrpxj  sebze yeme  pazıdolması  taze domatesle domates ã§orbasä±  kastamonu kã¶fte  cuhhro  porakal peltesi  peynir sebze  krab salati  kurabiye yapmanın püf noktaları  lhjqjofunbxjä±ait  pazi puresi  qetuykat  kitemitte balä±k  yã¼rek  ıncir oturtmasi  kuru fasule  dombili  ä±zgara karde埠 pudä±ngli gã¼lla㧠 lhdä±mlacubf
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      |
      |
      Evde erişte yapıyoruz

    Evde erişte yapıyoruz


    Mis kokulu taze eriştenin de tadı bir başka olur.İncecik kesilen yufkalar,et suyunda tam kıvamında pişirilir.Dayanılmaz çekiciliğiyle de sofradaki yerini alır.

    KAÇ KİŞİLİK: 8
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 50 dk
    PİŞME SÜRESİ: dk

    Malzemeler:


    • 500 gr makarnalık un
    • 4 yumurta
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay bardağı su
    • çay kaşığı tuz
    Açmak için:
    Yarım su bardağı un

    Hazırlanışı:



    Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları, zeytinyağı, su ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru bir kaba koyup üzerine nemli bez örtün. Yarım saat bekletin.








    Hamuru tekrar yoğurup silindir şekli verin. Bıçakla dört eşit parçaya bölün.









    Bezeleri açarken altına ve üstüne un serpin. Elinizle bastırıp büyütün. Merdaneyle 2 mm kalınlığında açın. Açtığınız yufkaları tek tek temiz bir örtü üzerine serin. 









     Üzerlerine un serptiğiniz yufkaları üç parmak genişliğinde rulo şeklinde sarın. 









     Ruloları keskin bir bıçak yardımıyla yarım cm kalınlığında kesin.









    Şeritlerin yapışmaması için silkeleyip birbirinden ayırın. Temiz bir bezin üzerine yayın. Hazırladığınız erişteleri hemen haşlamayacaksanız kuruması için bekletin. Bezden yapılmış torbalarda saklayın.





    Makarnayı pişirirken

    Erişte gibi evde yapılan makarnaları az suyla çektirerek pişirmek gerekiyor.Bu şekilde piştiğinde hafif yapışık görünümlü olsa da lezzeti ve besin değeri kaybolmuyor.

    Bir ölçü makarna için 1.5-2 ölçü su kullanmalısınız.Makarna pişerken birbirine yapışmasını önlemek için kaynama suyuna tuz ve biraz sıvıyağ katmalısınız.

    Makarna kaynayan suya salınıp 10-12 dakika normal ateşte haşlanarak pilav gibi suyu çektirilirse besin değeri kaybolmaz.

    Makarnaya tereyağı veya margarin katıldıktan sonra üzeri bir bez ve kapakla kapatılırsa malzemeler daha iyi özleşir.












    #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın !
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Brokoli çorbası
    Acılı tavuk kanatları
    Dereotlu pilav
    • Dereotlu pilav
    • 6 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 20Dk
    • Pişirme Süresi: 15Dk
    Şeker helvası
    • Şeker helvası
    • 8 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 10Dk
    • Pişirme Süresi: 40Dk