Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      kalpli bisküvi  fransiz usulu sogan corbasi  oktay usta sutlactarifi  patlicanli et  kahvaltilik hamurisleri  ptlıcan  arpa şehriye pilavi biberli  pirinçli pırasa  sade puding  hama yemekleri  red velvet cupcake  mayalı tarifşer  cheesecake krem tartar  unsuz pohaca  irmik helvası sütsüz  besamel soslu ıspanaklı  petit buerre pastasi  yufkalı etli fırın yemekleri  şeker hamurlu cupcake  ıspanaklı içli köfte  limon suyu yapilisi  vä±snelä± kek  ayran asi corbasi  elmalä± urabiye  kepekli pasta  nacho$  pastiåŸ tarifi
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      |
      |
      Evde erişte yapıyoruz

    Evde erişte yapıyoruz


    Mis kokulu taze eriştenin de tadı bir başka olur.İncecik kesilen yufkalar,et suyunda tam kıvamında pişirilir.Dayanılmaz çekiciliğiyle de sofradaki yerini alır.

    KAÇ KİŞİLİK: 8
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 50 dk
    PİŞME SÜRESİ: dk

    Malzemeler:


    • 500 gr makarnalık un
    • 4 yumurta
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay bardağı su
    • çay kaşığı tuz
    Açmak için:
    Yarım su bardağı un

    Hazırlanışı:



    Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları, zeytinyağı, su ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru bir kaba koyup üzerine nemli bez örtün. Yarım saat bekletin.








    Hamuru tekrar yoğurup silindir şekli verin. Bıçakla dört eşit parçaya bölün.









    Bezeleri açarken altına ve üstüne un serpin. Elinizle bastırıp büyütün. Merdaneyle 2 mm kalınlığında açın. Açtığınız yufkaları tek tek temiz bir örtü üzerine serin. 









     Üzerlerine un serptiğiniz yufkaları üç parmak genişliğinde rulo şeklinde sarın. 









     Ruloları keskin bir bıçak yardımıyla yarım cm kalınlığında kesin.









    Şeritlerin yapışmaması için silkeleyip birbirinden ayırın. Temiz bir bezin üzerine yayın. Hazırladığınız erişteleri hemen haşlamayacaksanız kuruması için bekletin. Bezden yapılmış torbalarda saklayın.





    Makarnayı pişirirken

    Erişte gibi evde yapılan makarnaları az suyla çektirerek pişirmek gerekiyor.Bu şekilde piştiğinde hafif yapışık görünümlü olsa da lezzeti ve besin değeri kaybolmuyor.

    Bir ölçü makarna için 1.5-2 ölçü su kullanmalısınız.Makarna pişerken birbirine yapışmasını önlemek için kaynama suyuna tuz ve biraz sıvıyağ katmalısınız.

    Makarna kaynayan suya salınıp 10-12 dakika normal ateşte haşlanarak pilav gibi suyu çektirilirse besin değeri kaybolmaz.

    Makarnaya tereyağı veya margarin katıldıktan sonra üzeri bir bez ve kapakla kapatılırsa malzemeler daha iyi özleşir.












    #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın !
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Mantarlı bonfile
    Frambuazlı ve sakızlı muhallebi
    Soya filizi salatası
    Patlicanlı volovan
      Tazeliğini uzun süre koruyan bisküviler