ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR MEYVELİ SU MUHALLEBİSİ

Meyveli su muhallebisi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Meyveli su muhallebisi tarifi için malzemeler

  • Muhallebi İçin:10 su bardağı sütYarım su bardağı tozşeker1.5 su bardağı buğday nişastasıYarım su bardağı su6 çorba kaşığı gülsuyu6 çorba kaşığı pudraşeker1 tutam tuzSüsleme için:Kırmızı erikBeyaz üzümSiyah üzüm

Meyveli su muhallebisi Nasıl Yapılır

Sütü tencereye alıp tozşeker, nişasta ve bir tutam tuzu ekleyin. Çırpma teli ile iyice karıştırıp kısık ateşte koyu bir muhallebi kıvamında pişirin.

Yüksek kenarlı ve düz bir kalıbı yarım su bardağı suyla ıslatıp hazırladığınız muhallebiyi dökün. Üzerini kaşığın arkası ile düzeltip soğuyunca buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Katılaşınca üzerine gül suyu döküp pudraşekeri serpin ve kare şeklinde dilimleyin.

Meyveleri yıkayıp süzün. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Üzümleri küçük salkımlar halinde ayırın. Muhallebi dilimlerini servis tabağına alın. Meyveleri tabaklara paylaştırıp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.