Kat Kat İki Kat

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Kat Kat İki Kat Tarifi İçin malzemeler
Beyaz kat için:
- 4 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1.5 yemek kaşığı un
- 7 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta
Siyah puding için:
- 3 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı çikolata rendesi
Kat Kat İki Kat Nasıl Yapılır?
- Beyaz puding için sütü orta boy tencereye aktarıp, şeker ve vanilyayı ekledikten sonra tel çırpıcı ile karıştırın.
- Üzerine nişasta, un ve yumurtaları da ilave edip çırpmaya devam ederek malzemeleri iyice karıştırın.
- Tencereyi kısık ateşin üzerine oturtup tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak, katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ocaktan alıp kaselere, 5-6 cm yükseklikte olacak şekilde paylaştırın ve soğumaya bırakın.
- Siyah pudingi için su ve şekeri küçük bir tencereye aktarın. Üzerine kakao ve nişastayı ilave ederek, tel çırpıcı yardımıyla karıştırın ve kısık ateşin üzerine alın. Sürekli karıştırmaya devam ederek katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alıp, soğumuş olan beyaz pudinglerin üzerine paylaştırın. Pudingleri buzdolabına koyup soğumalarını bekleyin. Servis yapmadan önce üzerlerini çikolata rendesiyle süsleyin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR