ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ÇITIR BAKLAVA YAPRAKLARI ARASINDA ÇİKOLATA MUS

Çıtır Baklava Yaprakları Arasında Çikolata Mus

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çıtır Baklava Yaprakları Arasında Çikolata Mus Tarifi İçin malzemeler

  • 100 ml su
  • 100 gr toz şeker
  • 10 gr jelatin
  • 200 gr bitter çikolata parçaları
  • 300 gr çırpılmış krema
  • 250 gr hazır baklava yufkası
  • 25 gr tereyağı

Çıtır Baklava Yaprakları Arasında Çikolata Mus Nasıl Yapılır?

Baklava yufkalarının aralarına tereyağı sürüp toz şeker serpin. 5 kat olacak şekilde üst üste yerleştirip küçük kareler kesin. 150 derece fırında 3-4 dakika altın sarısı rengine gelinceye kadar pişirin. Derin bir tencerede su ve şekeri kaynatıp ocaktan alın. Jelatini ilave edip karıştırın. Bitter çikolata parçalarını ilave ederek eriyinceye kadar karıştırın. Son olarak çırpılmış kremayı ilave edip buzdolabına alın. Beşerli baklava yapraklarını aralarına çikolatalı mus sürerek üst üste yerleştirin. Çilek ve sos ile servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:21

bunların hepsi çok güzel


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!