ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ TURUNÇ REÇELİ

Turunç Reçeli

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Turunç Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kilo turunç
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • İğne ve iplik

Turunç Reçeli Nasıl Yapılır?

Turunçların kabuklarını rendeleyin. Kabukları karpuz dilimi şeklinde kesin. Kesilen kabukları yuvarlayarak iğne yardımıyla ipe dizin.

Turunçları kaynamış suda bekletin. Bu işlemi üç gün süreyle tekrarlayın.

Tozşekeri ile suyu bir tencerede kaynatarak şerbeti hazırlayın. Kaynayan şerbete turunçları ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatmaya devam edin.

Yarım limonunun suyunu sıkıp ocaktan alın. Ilınınca kavanoza aktarıp soğumaya bırakın. Soğuyan reçelin kapağını sıkıca kapatıp dilediğiniz zaman servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Turunç reçelini rulo şekil yerine çubuk şeklinde de hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!