ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR TURUNÇ REÇELİ

Turunç reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Turunç reçeli tarifi için malzemeler

  • 2 kilo turunç
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • İğne ve iplik

Turunç reçeli Nasıl Yapılır

Turunçların kabuklarını rendeleyin. Kabukları karpuz dilimi şeklinde kesin. Kesilen kabukları yuvarlayarak iğne yardımıyla ipe dizin.

Turunçları kaynamış suda bekletin. Bu işlemi üç gün süreyle tekrarlayın.

Tozşekeri ile suyu bir tencerede kaynatarak şerbeti hazırlayın. Kaynayan şerbete turunçları ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatmaya devam edin.

Yarım limonunun suyunu sıkıp ocaktan alın. Ilınınca kavanoza aktarıp soğumaya bırakın. Soğuyan reçelin kapağını sıkıca kapatıp dilediğiniz zaman servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Turunç reçelini rulo şekil yerine çubuk şeklinde de hazırlayabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.