Sütlü Kadayıf

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Sütlü Kadayıf
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sütlü Kadayıf için

Malzemeler

  • 500 gr tel kadayıf
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt

Üzeri için

  • İri çekilmiş ceviz içi
Sütlü Kadayıf

Nasıl Yapılır

hazırlaması kolay lezzetli bir bayram tatlısı. Süt ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynatın ve soğumaya bırakın. Eritilmiş tereyağının 2/3’ünü kadayıfın üzerine döküp elinizde didikleyerek karıştırın. Yağlanmış fırın kabına bastırarak yayın. Üzerine ceviz içini yayıp kalan kadayıfı üzerine kapatıp bastırın. Kalan yağı gezdirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirin. Üzerine iri çekilmiş ceviz içi serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo