ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR SÜTLÜ KADAYIF

Sütlü kadayıf

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü kadayıf tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr tel kadayıf
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt

Üzeri için

  • İri çekilmiş ceviz içi

Sütlü kadayıf Nasıl Yapılır

hazırlaması kolay lezzetli bir bayram tatlısı. Süt ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynatın ve soğumaya bırakın. Eritilmiş tereyağının 2/3’ünü kadayıfın üzerine döküp elinizde didikleyerek karıştırın. Yağlanmış fırın kabına bastırarak yayın. Üzerine ceviz içini yayıp kalan kadayıfı üzerine kapatıp bastırın. Kalan yağı gezdirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirin. Üzerine iri çekilmiş ceviz içi serpiştirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.