ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ SARAY TATLISI

Saray Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Saray Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un

Ara dolgusu için

  • 1 paket vanilya
  • 2 paket krem şanti
  • 1.5 su bardağı süt

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

Saray Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yumurtalarla şekeri çırpma teliyle çırpın (mikser kullanmayın). Un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave ederek çırpmaya devam edin. Kare fırın kabını yağlayıp unlayın. Hamuru aktarıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın. Ilınan keki enine ortadan ikiye kesin. Süt, krem şanti ve vanilyayı çırpın. Karışımı enine ikiye kestiğiniz kekin bir parçasının üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatın. Şerbeti için, şeker, su ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın. Tatlının üzerine şerbeti gezdirin. Üzerine bol Hindistan cevizi serpip servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!