ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KOCA KARI GERDANI TATLISI

Koca Karı Gerdanı Tatlısı

Koca Karı Gerdanı Tatlısı

Samsun ve Rize mutfağıyla özdeşleşen koca karı gerdanı tatlısı, aslında burma baklava olarak da bilinir. İç harcı ceviz veya fındık ile doldurulan bu tatlı, şerbetle bir araya getirilir. Özellikle bayram sofralarında sunulmasıyla bilinir. İsteğe göre dondurma ve kaymak eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, nefis mi nefis koca karı gerdanı tatlısına geçebiliriz. 

Şerbetli tatlı severler için nefis çullama tatlısı ve server paşa tatlısı tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Koca Karı Gerdanı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • ½ Su Bardağı Süt
  • 1 Tatlı Kaşığı Sirke
  • Un (Aldığı Kadar)

Şerbeti İçin:

  • 4 Su Bardağı Şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • ½ Limon Suyu

İçi İçin:

  • 300 gr Ceviz

Üzeri İçin:

  • 3 Yemek Kaşığı Erimiş Tereyağı
  • ½ Su Bardağı Sıvıyağ 

Koca Karı Gerdanı Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Hamurun tüm malzemeleri derin bir kap içerisinde yoğrulur.
  • 30 adet beze yapılır ve dinlendirilir.
  • Un ve nişasta karışımı hazırlanır ve hamurlar çok ince açılır.
  • Açılan yufkaların içine ceviz serpilir ve üzerine bir yufka daha koyulur ve tekrar ceviz eklenip tekrar üzeri yufkayla kapatılır.
  • Oklavaya sarılır ve hamur büzülür. Bıçakla küçük küçük kesilir.
  • Bir fırın tepsisine alınır ve üzerine eritilmiş tereyağlı ve sıvıyağlı karışım sürülür.
  • 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • İlk sıcağı gittikten sonra soğuk şerbet eklenir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!