ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KAYMAKLI KAYGANA

Kaymaklı Kaygana

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaymaklı Kaygana Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 10 yumurta
  • ¼ su bardağı nişasta
  • 200 gr tereyağı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kaymaklı Kaygana Nasıl Yapılır?

Kaygananızın üzerine bal veya çikolata sos döküp servis yapabilirsiniz. Şerbeti için, şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Kaynadıktan iki dakika sonra ocaktan alın. Yumurtaları derin bir kasede koyulaşıncaya kadar çırpın. Nişastayı ilave edip karıştırın. Tavayı iyice ısıtın. Tereyağın yarısını tavada eritin. Hazırladığınız nişastalı yumurtadan tavaya bir kepçe dolusu dökün. Her iki tarafını da pişirin. Ilık şurubun içine aktarıp 5 dakika bekletin. Kalan yumurtalı karışımı da aynı şekilde hazırlayın. Dilimleyerek servis tabağına alın. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!