ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ FINDIKZADE TATLISI

Fındıkzade Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındıkzade Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı

Şerbeti için

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Süslemek için

  • Fındık
  • Nane yaprağı

Fındıkzade Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yumurtaları derin bir kapta çırpın. Hindistan cevizi, şeker, toz fındık, galeta unu, kabartma tozu, vanilya ve ayçiçeği yağını ilave edip çırpma teliyle iyice karıştırın. Yağladığınız fırın kabına karışımı aktarın. Önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Şerbeti için su ile şekeri kaynatın. Şerbet soğuyunca sıcak tatlının üzerine gezdirin. Krem şantiyi süt ile çırparak köpürtün. Şerbeti çeken tatlının üzerini krem şanti ile kaplayın. Fındık ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!