ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ KİRAZLI BROWNİE PASTACIKLAR

Kirazlı brownie pastacıklar

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kirazlı brownie pastacıklar tarifi için malzemeler

Kek için

  • 56 gr bitter çikolata
  • 220 gr toz şeker
  • 170 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 170 gr un
  • 65 gr kakao
  • 1
  • 5 su bardağı çekirdeksiz kiraz

Üzeri için

  • 150 gr sütlü çikolata
  • 500 ml krema
  • Kiraz

Kirazlı brownie pastacıklar Nasıl Yapılır

Çikolatayı benmari usulü eritin. Fırını 170 dereceye ayarlayın. 33 cm x 22 cm ölçülerinde fırın kabına yağlı kağıt serin. Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. Kakao, kabartma tozu, vanilya ekleyin. Un ekleyerek spatula ile karıştırın. Hamuru kalıba aktarın. Çekirdeksiz kirazları hamura batırarak dizin. Fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun. Üzeri için 1 su bardağı kremayı ayırıp kalanını mikserle çırpın. Çikolatayı eritip kremaya ekleyin. Spatula ile karıştırıp soğutun. Ayırdığınız kremayı çırpın ve düz uçlu sıkma torbasına doldurun. Tamamen soğuyan keki 8 cm’lik yuvarlak kalıp ile parçalara kesin. Üzerine çikolatalı kremayı yayın. Beyaz kremayı orta kısmına sıkın. Her parçanın üzerine birer saplı kiraz yerleştirip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.