ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR YUFKA KASESİNDE KREMALI DUT

Yufka kasesinde kremalı dut

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yufka kasesinde kremalı dut tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 14 baklava yufkası
  • 50 gr eritilmiş tereyağı

Üzeri için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yumurta akı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 300 gr kara dut

Yufka kasesinde kremalı dut Nasıl Yapılır

Yedi adet yufkayı aralarına tereyağı sürüp üst üste yerleştirin. Pasta tabağı büyüklüğünde 6 yuvarlak kesin. Isıya dayanıklı kaselerin dış yüzeyini margarin ile yağlayıp un serpin. Yedi katlı yufkalarla kasenin dışını kaplayın. Yağlı kağıt serili tepsiye yufkalar üste gelecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Krema için süt, toz şeker, yumurta sarıları, vanilya ve unu iyice karıştırın. Ocağa alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Yumurta aklarını kabarıncaya kadar çırpın. Soğuyan kremaya ilave edip karıştırın. Fırından çıkarıp soğuyan yufka kaselerinin içine paylaştırın. Üzerine dutları ilave edip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.