ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KİRAZ CLAFOUTİ

Kiraz Clafouti

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kiraz Clafouti Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg kiraz
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı krema
  • 4 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı vanilya esansı
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Dondurma
  • File Antep fıstığı

Kiraz Clafouti Nasıl Yapılır?

Fırını 180 derecede ısıtın. Kirazları yıkayıp suyunu süzün. Çekirdeklerini çıkarın. Süt ve kremayı tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Tencereyi ocaktan alın. Yumurta, un, şeker, rendelenmiş limon kabuğu, vanilya ve tuzu başka bir kapta karıştırın. Sıcak süt ve krema karışımına ekleyip karıştırmaya devam edin. Kirazları bir porselen fırın kabına dizin. Üzerine kremalı harcı yayın. Sıcak fırında 30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri, dondurma ve file Antep fıstığını ekleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!