ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KAYMAKLI AYVA KULESİ

Kaymaklı Ayva Kulesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kaymaklı Ayva Kulesi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 ayva
  • 300 gr kaymak
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 40 gr lohusa şekeri
  • 1 tutam toz safran
  • Nar taneleri

Kaymaklı Ayva Kulesi Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları soyup enine yarım parmak kalın halkalar şeklinde dilimleyin. Yarısını ayırıp kalanları tencereye alın.
  • Yarım bardak şeker, lohusa şekeri ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Ayvalar yumuşayana kadar pişirip süzün.
  • Ayırdığınız ayva dilimlerini başka bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve kalan şekeri ilave edin. Safranı ekleyip yumuşayana kadar haşlayın ve süzün.
  • Sarı dilimin üzerine kalın bir tabaka halinde kaymak ilave edip antepfıstığı serpin. Kırmızı renkli ayva dilimini yerleştirin.
  • Üzerlerini kaymakla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!