ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR KAYMAKLI AYVA KULESİ

Kaymaklı ayva kulesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaymaklı ayva kulesi tarifi için malzemeler

  • 2 ayva
  • 300 gr kaymak
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 40 gr lohusa şekeri
  • 1 tutam toz safran
  • Nar taneleri

Kaymaklı ayva kulesi Nasıl Yapılır

Kaymaklı ayva kulesi pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip...

Ayvaları soyup enine yarım parmak kalın halkalar şeklinde dilimleyin. Yarısını ayırıp kalanları tencereye alın. Yarım bardak
şeker, lohusa şekeri ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Ayvalar yumuşayana kadar pişirip süzün.

Ayırdığınız ayva dilimlerini başka bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve kalan şekeri ilave edin. Safranı ekleyip
yumuşayana kadar haşlayın ve süzün.

Sarı dilimin üzerine kalın bir tabaka halinde kaymak ilave edip antepfıstığı serpin. Kırmızı renkli ayva dilimini yerleştirin.

Üzerlerini kaymakla süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.