ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ELMALI TORTİLLA

Elmalı Tortilla

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Elmalı Tortilla Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 elma
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • ¼ su bardağı mısır nişastası
  • 1.5 su bardağı su
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 6 tortilla ekmeği

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Elmalı Tortilla Nasıl Yapılır?

Elmaların kabuklarını soyup küp doğrayın. Kararmamaları için üzerlerine limon suyu gezdirin. Nişasta, su ve şekeri bir sos tenceresine alıp karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başladığında tuz ve tereyağını ilave edin. En son doğranmış elmaları ve tarçın ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hazırladığınız elmalı harcı tortilla ekmeklerinin içine paylaştırıp kalın sigara böreği şeklinde sarın. Ayçiçek yağında iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Toz şeker ve tarçını bir kasede karıştırın. Kızarmış tortilla ekmeklerinin her iki yüzünü de tarçınlı şekerle kaplayıp dondurma ile birlikte servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!