Limonlu ve sarımsaklı taze fasulye
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...
Elmala rı soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını temizleyip kararmamaları için limonlu suda bekletin. Süzüp tencereye alın. Toz şeker, vanilya ve iki çorba kaşığı su ekleyip karamelize olana kadar pişirin. Çikolatayı ufalayın.
Kakao, 2 su bardağı un, 150 gr tereyağı, tuz ve 1 su bardağı pudra şekeri hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Yumurtayı ekleyip pürüzsüz birhamur yoğurun.
Hamuru top şekline getirip folyoya sarın ve buz dolabında 30 dakika bekletin. Kalan un, tereyağı ve pudra şekeri ayrı bir kapta karıştırın. Kalan soğuk su ve fıstığı ekleyip yoğurun. Folyoya sarıp buzlukta 20 dakika bekletin.
Teşekkür ederiz.