Portakal Glazürlü Ve Patatesli Kek

Portakal Glazürlü Ve Patatesli Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakal Glazürlü Ve Patatesli Kek için

Malzemeler

  • 1 orta boy haşlanmış patates
  • 150 gr un
  • 110 gr tereyağı
  • 110 gr esmer şeker
  • 50 ml yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Glazür için

  • 100 gr pudra şeker
  • 4 yemek kaşığı portakal suyu
Portakal Glazürlü Ve Patatesli Kek

Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayın. Tereyağı, esmer şeker, tuz, muskat ve vanilyayı geniş bir kapta mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtayı ekleyin. Çatalla ezilmiş patates ve yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu ayrı bir yerde harmanlayıp eleyerek hamura ekleyip iyice karıştırın. Karışımı kek kalıbına aktarın ve 35 dakika pişirin. Fırından çıkarınca ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Şeker ve portakal suyunu karıştırıp soğuyan kekin üzerine dökün. Nane yaprağıyla süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo