ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ PORTAKAL GLAZÜRLÜ VE PATATESLİ KEK

Portakal Glazürlü Ve Patatesli Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakal Glazürlü Ve Patatesli Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 orta boy haşlanmış patates
  • 150 gr un
  • 110 gr tereyağı
  • 110 gr esmer şeker
  • 50 ml yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Glazür için

  • 100 gr pudra şeker
  • 4 yemek kaşığı portakal suyu

Portakal Glazürlü Ve Patatesli Kek Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayın. Tereyağı, esmer şeker, tuz, muskat ve vanilyayı geniş bir kapta mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtayı ekleyin. Çatalla ezilmiş patates ve yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu ayrı bir yerde harmanlayıp eleyerek hamura ekleyip iyice karıştırın. Karışımı kek kalıbına aktarın ve 35 dakika pişirin. Fırından çıkarınca ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Şeker ve portakal suyunu karıştırıp soğuyan kekin üzerine dökün. Nane yaprağıyla süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!