ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KESTANELİ SICAK KEK

Kestaneli Sıcak Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli Sıcak Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5 tatlı kaşığı tereyağı
  • 5 tatlı kaşığı pudra şeker
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş bitter çikolata
  • 5 yemek kaşığı kestane püresi
  • 5 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
  • 4 yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu

Vanilyalı sos için

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr beyaz çikolata

Kestaneli Sıcak Kek Nasıl Yapılır?

Çay davetleriniz için bu nefis kek tarifini listenize eklemeyi unutmayın. Küçük kek kalıplarını iyice yağlayın. Oda ısısındaki tereyağı, pudra şeker ve yumurtaların sarılarını bir kapta çırpın. Eritilmiş çikolata, kestane püresi ve iri çekilmiş cevizleri ilave edip harmanlayın.

Ayrı bir kapta yumurta aklarını çırpıp kar haline getirin. Yumurtaları ve galeta ununu yavaş yavaş diğer karışıma ilave edip çırpın. Yağladığınız kek kalıplarına paylaştırıp 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.

Vanilyalı sos için, süt, toz şeker, vanilya ve nişastayı pişirin. Rendelediğiniz beyaz çikolatayı ilave edip iyice karıştırın. Sosu kalıplardan çıkardığınız keklerin üzerine gezdirin. Kiraz şekerlemeleri ile süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!