ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ BALKABAKLI MERMER KEK

Balkabaklı Mermer Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabaklı Mermer Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı balkabağı püresi
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tepeleme kakao

Süslemek için

  • Pudra şeker
  • Frenk üzümü
  • Nane

Balkabaklı Mermer Kek Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Süt, ayçiçeği yağı, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.

Karışımın 1/3’ünü ayrı bir kaseye alın ve kakaoyu eleyerek ekleyip karıştırın. Kalan hamura balkabağı püresini ilave edin ve karıştırdıktan sonra yağlanmış baton kek kalıbına aktarın.

Kakaolu hamuru orta kısmına uzunlamasına dökün. Bıçak yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak hamurun dağılmasını sağlayın. 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp üzerine hafif pudra şeker serpiştirin. Frenk üzümü ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!