Balkabaklı Mermer Kek

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Balkabaklı Mermer Kek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Balkabaklı Mermer Kek için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı balkabağı püresi
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tepeleme kakao

Süslemek için

  • Pudra şeker
  • Frenk üzümü
  • Nane
Balkabaklı Mermer Kek

Nasıl Yapılır

Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Süt, ayçiçeği yağı, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.

Karışımın 1/3’ünü ayrı bir kaseye alın ve kakaoyu eleyerek ekleyip karıştırın. Kalan hamura balkabağı püresini ilave edin ve karıştırdıktan sonra yağlanmış baton kek kalıbına aktarın.

Kakaolu hamuru orta kısmına uzunlamasına dökün. Bıçak yardımıyla alttan üste doğru karıştırarak hamurun dağılmasını sağlayın. 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp üzerine hafif pudra şeker serpiştirin. Frenk üzümü ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo