ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ PARİS-BREST

Paris-Brest

Paris-Brest

Fransız tatlısı olan Paris-Brest tadı, kreması her şeyiyle çok güzel oluyor. Bildiğim kadarıyla bu tarif bir pastacının bisiklet yarışı için yaptığı bir tarifmiş. Bisiklet tekerleğinden ilham alınarak şeklini tekerleğe benzetmiş.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

18 dakika

5 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Paris-Brest Tarifi İçin malzemeler

Kreması için;

  • 3 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağından 1 parmak az şeker
  • 1/2 su bardağından 1 parmak az buğday nişastası
  • 375 ml süt
  • 50 gram beyaz çikolata 
  • 100 ml krema

Hamuru için;

  • 75 ml süt
  • 75 ml su
  • 110 gram tereyağ(8 yemek kaşığı)
  • 150 gram un
  • 3 yumurta
  • Üzeri için;
  • 50 gram çiğ badem
  • Pudra şekeri

Paris-Brest Nasıl Yapılır?

  • Çiğ bademleri 1 gece sıcak suda bekletin. Sabah bademleri soyun.
  • İlk pastacı kremasını yapın. Yumurta sarısı ve şekeri güzelce çırpın. Daha sonra nişastayı ekleyin ve tekrar çırpın. Tencereye sütü koyun ve kaynatın. Kaynattıktan sonra ılık olmasını bekleyin. Daha sonra sütü karışıma yavaş yavaş ekleyin ve çırpın.
  • Süt eklendikten sonra o karışımı tencereye alın. Muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Muhallebi kıvamını alınca beyaz çikolataları ekleyin, karıştırın.
  • Pastacı kremanız oda sıcaklığına gelince buzdolabında en az 2 saat bekletin.
  • Hamuru için ise küçük bir tencereye suyu, sütü ve tereyağını ekleyin. Tereyağ erimeye başladığında unu yavaş yavaş ekleyin.
  • Hamurunuz tencere tabanına yapışmadığında olmuş demektir. 1-2 dakika daha karıştırın ve ocaktan alın. Derin bir kaba hamuru aktarın.
  • Tek tek yumurtaları ekleyip çırpın. Hamurunuz olduktan sonra sıkma torbasına alın ve halkalar halinde sıkın. 2-3 kat sıkabilirsiniz. 5 adet büyük 3 adet de küçük halkalar çıkardım.
  • Üzerine çiğ bademleri ekleyin. Önceden ısıttığınız 220 derecelik fırında 8 dakika daha sonra 170 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bekleyin.
  • Soğuduktan sonra halkaları ortadan ikiye kesin. Buzdolabında beklettiğiniz pastacı kremasına 100 ml kadar krema ekleyin ve çırpın.
  • Daha sonra sıkma torbasına alın. Kestiğiniz halkanın tabanına kremayı sıkın. Üst halkayı da üzerine kapatın.
  • Üzerine pudra şekeri serpmeyi unutmayın.
  • Şimdiden afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!