Balkabaklı Biberiyeli Kraker

Balkabaklı Biberiyeli Kraker
25 Aralık 2020

Sade veya dip soslarla tüketebileceğiniz harika bir atıştırmadık önerisi.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Balkabaklı Biberiyeli Kraker için

Malzemeler

  • 1 su bardağı bal kabağı püresi
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Biberiye
  • Yarım çay kaşığı toz biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardağı un
  • Deniz tuzu
Balkabaklı Biberiyeli Kraker

Nasıl Yapılır

  1. Bal kabaklarını yaklaşık 1 su bardağı sıcak suda pişiriniz, yumuşadıktan sonra  çatalla ezip püre haline getiriniz.
  2. Bir kaba bal kaba un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırınız.
  3. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyiniz, ele yapışmayana kadar un eklemeye devam ediniz. Yaklaşık 3 bardak gidiyor.
  4. Kıvam aldıktan sonra iki yağlı kağıt arasında bir santim kalınlığında açınız, istediğiniz boyutta kestikten sonra çatalla üzerine delikler açınız.
  5. Son olarak deniz tuzu serpip 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dk pişiriniz ve minik atıştırmalıklarımız hazır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo