ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ BALKABAKLI BİBERİYELİ KRAKER

Balkabaklı Biberiyeli Kraker

Balkabaklı biberiyeli kraker

Sade veya dip soslarla tüketebileceğiniz harika bir atıştırmadık önerisi.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

21 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabaklı Biberiyeli Kraker Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı bal kabağı püresi
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Biberiye
  • Yarım çay kaşığı toz biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardağı un
  • Deniz tuzu

Balkabaklı Biberiyeli Kraker Nasıl Yapılır?

  • Bal kabaklarını yaklaşık 1 su bardağı sıcak suda pişiriniz, yumuşadıktan sonra  çatalla ezip püre haline getiriniz.
  • Bir kaba bal kaba un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırınız.
  • Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyiniz, ele yapışmayana kadar un eklemeye devam ediniz. Yaklaşık 3 bardak gidiyor.
  • Kıvam aldıktan sonra iki yağlı kağıt arasında bir santim kalınlığında açınız, istediğiniz boyutta kestikten sonra çatalla üzerine delikler açınız.
  • Son olarak deniz tuzu serpip 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dk pişiriniz ve minik atıştırmalıklarımız hazır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!