Balkabaklı Biberiyeli Kraker

Sade veya dip soslarla tüketebileceğiniz harika bir atıştırmadık önerisi.
Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Balkabaklı Biberiyeli Kraker Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı bal kabağı püresi
- 2 çay kaşığı tuz
- Biberiye
- Yarım çay kaşığı toz biber
- 1 paket kabartma tozu
- Yaklaşık 3 su bardağı un
- Deniz tuzu
Balkabaklı Biberiyeli Kraker Nasıl Yapılır?
- Bal kabaklarını yaklaşık 1 su bardağı sıcak suda pişiriniz, yumuşadıktan sonra çatalla ezip püre haline getiriniz.
- Bir kaba bal kaba un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırınız.
- Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyiniz, ele yapışmayana kadar un eklemeye devam ediniz. Yaklaşık 3 bardak gidiyor.
- Kıvam aldıktan sonra iki yağlı kağıt arasında bir santim kalınlığında açınız, istediğiniz boyutta kestikten sonra çatalla üzerine delikler açınız.
- Son olarak deniz tuzu serpip 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dk pişiriniz ve minik atıştırmalıklarımız hazır.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR