ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ PEYNİRLİ VE MANTARLI SEMİZOTU SALATASI

Peynirli ve mantarlı semizotu salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli ve mantarlı semizotu salatası tarifi için malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 10 haşlanmış mantar
  • 80 gr keçi peyniri
  • Yarım dolmalık sarı biber
  • Yarım dolmalık kırmızıbiber
  • 7~8 yeşil zeytin
  • 5~6 dal taze reyhan
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Kekik

Peynirli ve mantarlı semizotu salatası Nasıl Yapılır

Semizotlarını bol su ile yıkayıp suları süzülünce geniş bir kaseye alın. Mantarları ince doğrayarak semizotlarına ekleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük küp şeklinde doğrayın. Zeytinleri de aynı şekilde küçük doğrayın ve salataya ekleyin. Malzemeleri harmanlayıp servis tabağına alın.

Reyhan yapraklarını salatanın üzerine yerleştirin. Peyniri bir kasede çatalla ezin ve parçalar kopartıp misket büyüklüğünde yuvarlayın. Ayrı bir kasede kekik, taze çekilmiş karabiber ve pul biberi karıştırın. Peynir toplarını karışımda yuvarlayarak salatanın üzerine dizin. Salatanın üzerine sosunu gezdirip servis yapın.

Limonlu fesleğen sos
1 limonun kabuğunun beyaz kısımlarını temizleyip jülyen doğrayın. 100 gr yeşil zeytinin çekirdeklerini çıkarıp halka şeklinde doğrayın. 2-3 dal fesleğen ve maydanozu yıkayıp kurulayın ve yaprak yaprak ayırın. Yarım salçalık biberin çekirdeklerini temizleyip jülyen doğrayın. Tüm malzemeyi bir kaba alın. 1 su bardağı sızma zeytinyağını ekleyip karıştırın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.