ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ PEYNİR PANELİ VE HARDAL SOSLU SALATA

Peynir paneli ve hardal soslu salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynir paneli ve hardal soslu salata tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 atom kıvırcık salata
  • 1 demet roka
  • 2 kırmızıbiber
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Peynir pane için

  • 100 gr beyaz peynir
  • 100 gr tulum peyniri
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Peynir paneli ve hardal soslu salata Nasıl Yapılır

Kıvırcık salatayı yıkayıp 2 cm kalınlığında doğrayın. Roka yapraklarını yıkayın ve suyunu süzdürüp ekleyin. Kırmızıbiberi halka şeklinde doğrayın. Hepsini harmanlayıp üzerine limon suyu gezdirin.

Peynirleri bir kasede çatalla iyice ezerek krem kıvamına getirin. Elinizi ıslatarak parçalar kopartın ve yuvarlak yassı şekil verin. Peynirleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Buzdolabında en az 20 dakika bekletin. Kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak yağını süzdürün.

Hardal, yoğurt, mayonez, zeytinyağı, tuz ve kırmızı toz biberi küçük bir kasede çırpın. Sosu salatanın üzerine gezdirin. Ceviz serpiştirin. Peynir paneleri de salatanın üzerine yerleştirerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.