ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ MERCİMEK PATE

Mercimek Pate

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mercimek Pate Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dilim ekmek
  • 4 dal maydanoz
  • 1 tutam kuru nane
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Mercimek Pate Nasıl Yapılır?

Mercimeği sıcak suda iyice haşlayın. Suyunu çekince ocağı kapatın. Soğan ve maydanozu ince kıyın. Sarımsakları ezin ve ekmek içlerini çıkarıp ufalayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı kavurun. Derin bir kaba alıp mercimek, ekmek içi, ince kıyılmış maydanoz, nane, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin. İnce kıyılmış maydanoz ve pul biber ile süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.