Pratik Balık Suyu Hazırlama

Pratik Balık Suyu Hazırlama
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Pratik Balık Suyu Hazırlama için

Malzemeler

  • 500 gr iri balıkların başı~kuyruğu~kemiği veya 1 kg. kırlangıç balığı
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 2 diş sarımsak
  • 6 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 kök kereviz
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Defne yaprağı
Pratik Balık Suyu Hazırlama

Nasıl Yapılır

Balık parçalarını geniş bir tencereye alın. Üzerine tül bir kese içinde defne yaprağı, maydanoz, soğan, kereviz ve havuç parçalarını ekleyin. Tuz ve karabiber ilave ederek suyunu ekleyin. Ağzı açık olarak kaynatın. Orta ısıda 30-45 dakika arası kaynattıktan sonra ocaktan indirin. Suyu tencerede soğutun. Tel süzgeçle balık parçalarından suyunu ayırın. Balık suyunu bu kez tülbentten geçirerek balık parçalarından iyice ayrılmasını sağlayın. Ayırdığınız balık suyunu balık çorbalarında, balık etiyle hazırladığınız buğulamalarda üzerine limon ve zeytinyağı ekleyerek kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo