ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PRATİK BALIK SUYU HAZIRLAMA

Pratik Balık Suyu Hazırlama

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pratik Balık Suyu Hazırlama Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr iri balıkların başı~kuyruğu~kemiği veya 1 kg. kırlangıç balığı
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 2 diş sarımsak
  • 6 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 kök kereviz
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Defne yaprağı

Pratik Balık Suyu Hazırlama Nasıl Yapılır?

Balık parçalarını geniş bir tencereye alın. Üzerine tül bir kese içinde defne yaprağı, maydanoz, soğan, kereviz ve havuç parçalarını ekleyin. Tuz ve karabiber ilave ederek suyunu ekleyin. Ağzı açık olarak kaynatın. Orta ısıda 30-45 dakika arası kaynattıktan sonra ocaktan indirin. Suyu tencerede soğutun. Tel süzgeçle balık parçalarından suyunu ayırın. Balık suyunu bu kez tülbentten geçirerek balık parçalarından iyice ayrılmasını sağlayın. Ayırdığınız balık suyunu balık çorbalarında, balık etiyle hazırladığınız buğulamalarda üzerine limon ve zeytinyağı ekleyerek kullanabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.