Pratik Balık Suyu Hazırlama

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Pratik Balık Suyu Hazırlama
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pratik Balık Suyu Hazırlama için

Malzemeler

  • 500 gr iri balıkların başı~kuyruğu~kemiği veya 1 kg. kırlangıç balığı
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 2 diş sarımsak
  • 6 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 kök kereviz
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Defne yaprağı
Pratik Balık Suyu Hazırlama

Nasıl Yapılır

Balık parçalarını geniş bir tencereye alın. Üzerine tül bir kese içinde defne yaprağı, maydanoz, soğan, kereviz ve havuç parçalarını ekleyin. Tuz ve karabiber ilave ederek suyunu ekleyin. Ağzı açık olarak kaynatın. Orta ısıda 30-45 dakika arası kaynattıktan sonra ocaktan indirin. Suyu tencerede soğutun. Tel süzgeçle balık parçalarından suyunu ayırın. Balık suyunu bu kez tülbentten geçirerek balık parçalarından iyice ayrılmasını sağlayın. Ayırdığınız balık suyunu balık çorbalarında, balık etiyle hazırladığınız buğulamalarda üzerine limon ve zeytinyağı ekleyerek kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo