ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BULGUR KÖFTELİ KABAK

Bulgur Köfteli Kabak

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bulgur Köfteli Kabak Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 1 soğan
  • 2 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze reyhan

Bulgur köfteleri için

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı soğuk su
  • Yarım su bardağı un
  • Tuz

Bulgur Köfteli Kabak Nasıl Yapılır?

Bulguru bir kabın içine alıp üzerine suyu ekleyin. 1 saat bekletip un ve tuzu ilave edip yoğurun (gerekirse su ilavesi yapabilirsiniz). Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Soğan ve biberleri küçük doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp soğan ve biberi ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kavurun. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın ve tencereye ilave edin. Kabakları küçük doğrayıp tencereye ekleyin. 5 dakika pişirin. 2 su bardağı sıcak su ekleyip kaynatın. Köfteleri ekleyip 15 dakika pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Üzerine kıyılmış reyhan serpip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!