ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ACILI VE KAYISILI KAVURMA

Acılı Ve Kayısılı Kavurma

Acılı ve kayısılı kavurma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Acılı Ve Kayısılı Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g kuzu kuşbaşı et
  • 2 soğan
  • 1 chili biberi
  • 3 sivri biber
  • 3 domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 10 kuru kayısı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Patates püresi için:

  • 500 g patates
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Acılı Ve Kayısılı Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ve biberleri çok ince doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri de rendeleyin. Sıvı yağı tencerede kızdırıp, eti ve kuru soğanı ekleyin. Kısık ateşte, arada bir karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Doğranmış sivri biberleri, rendelenmiş domatesi, kuru kayısıları, tarçın çubuğunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi kısın. Domatesleri suyunu çekene kadar pişirin. En son zar şeklinde doğranmış chili biber ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve ocaktan alın.
  • Patatesi haşlayın, kabuğunu soyup rendelenmiş muskat cevizi, tereyağı ve tuzu ekleyin. Püre haline getirin. Patates püresini servis tabağına yayın. Üzerine pişirdiğiniz kayısılı eti yerleştirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!