ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ACILI VE KAYISILI KAVURMA

> ACILI VE KAYISILI KAVURMA
Acılı ve kayısılı kavurma
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acılı ve kayısılı kavurma tarifi için malzemeler
  • 500 g kuzu kuşbaşı et
  • 2 soğan
  • 1 chili biberi
  • 3 sivri biber
  • 3 domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 10 kuru kayısı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Patates püresi için:

  • 500 g patates
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Acılı ve kayısılı kavurma Nasıl Yapılır

  • Soğanı ve biberleri çok ince doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri de rendeleyin. Sıvı yağı tencerede kızdırıp, eti ve kuru soğanı ekleyin. Kısık ateşte, arada bir karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Doğranmış sivri biberleri, rendelenmiş domatesi, kuru kayısıları, tarçın çubuğunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi kısın. Domatesleri suyunu çekene kadar pişirin. En son zar şeklinde doğranmış chili biber ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve ocaktan alın.
  • Patatesi haşlayın, kabuğunu soyup rendelenmiş muskat cevizi, tereyağı ve tuzu ekleyin. Püre haline getirin. Patates püresini servis tabağına yayın. Üzerine pişirdiğiniz kayısılı eti yerleştirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.