ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ŞEHRİYELİ VE TAVUK ETLİ BULGUR PİLAVI

Şehriyeli ve tavuk etli bulgur pilavı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şehriyeli ve tavuk etli bulgur pilavı tarifi için malzemeler

  • 1 parça tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı pilavlık iri bulgur
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 30 gr tereyağı
  • 2.5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • Tuz
  • karabiber

Şehriyeli ve tavuk etli bulgur pilavı Nasıl Yapılır

Tavuk etini yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Haşlanmış tavuk etini iri parçalar olacak şekilde elinizle ufalayın. Tereyağını tencerede eritin. Arpa şehriyesini ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Bulguru ilave edin ve birkaç dakika kavurun. Sıcak tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp önce yüksek sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tavuk etlerini pilavın üzerine ilave edin. Pilavın üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.