Tahıllı Halka

Tahıllı Halka
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tahıllı Halka için

Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • Yulaf ezmesi
  • Keten tohumu
  • Ayçekirdeği içi
Tahıllı Halka

Nasıl Yapılır

Yulaf ezmesi, keten tohumu ve çekirdek içlerini harmanlayın. Margarin, ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, mahlep, un ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp şeritler halinde yuvarlayın ve uçlarını birleştirip simit şekli verin. Halkaları yumurta akına batırıp ardından yulaflı karışıma bulayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo