ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ TAHILLI HALKA

Tahıllı Halka

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tahıllı Halka Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • Yulaf ezmesi
  • Keten tohumu
  • Ayçekirdeği içi

Tahıllı Halka Nasıl Yapılır?

Yulaf ezmesi, keten tohumu ve çekirdek içlerini harmanlayın. Margarin, ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, mahlep, un ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp şeritler halinde yuvarlayın ve uçlarını birleştirip simit şekli verin. Halkaları yumurta akına batırıp ardından yulaflı karışıma bulayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!