ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ SANDVİÇ BİSKÜVİ

Sandviç Bisküvi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Sandviç Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 145 gr un
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 75 gr tereyağı
  • 7 yemek kaşığı kakao
  • 135 gr toz şeker
  • 65 gr esmer şeker
  • 1/3 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya

İç harcı için

  • 100 ml krema
  • 200 gr labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Renkli gıda boyası

Sandviç Bisküvi Nasıl Yapılır?

Fırını 175 dereceye ayarlayın. Unu bir kaba eleyin. Tereyağını sos tenceresine alıp orta ateşte eritin ve kısık ateşe alarak hafif kahverengi oluncaya kadar bekletin. Ocaktan alıp kakao ile şekerleri ekleyin ve çırpın. Yoğurt, vanilya, un, karbonat ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın. Dondurma kaşığı ile hamurdan parçalar kopartıp yağlı kağıt serili tepsiye 2.5 cm aralıklarla dizin ve üstlerine bastırın. Fırında 7-8 dakika pişirin. Fırından çıkarıp birkaç dakika beklettikten sonra spatula ile tepsiden alıp ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Labne peyniri, vanilya ve pudra şekerini mikserle çırpın. Kremayı ekleyip karıştırın. Gıda boyası ile renklendirin ve düz uçlu sıkma torbasına doldurun. Kurabiyelerin yarısının üzerine krema sıkıp diğer yarısını üstlerine yapıştırın ve servis tabağına dizin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!