ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ OTLU MİNİ ÇÖREK

Otlu Mini Çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Otlu Mini Çörek Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesi
  • 4~5 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 4~5 dal ince kıyılmış taze nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber

İç harcı için

  • 2 kırmızbiber
  • 300 gr mantar
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Otlu Mini Çörek Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Jülyen doğradığınız biberleri ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Yarım ay şeklinde dilimlediğiniz mantarları ilave edin. 2-3 dakika sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozu ilave edip soğumaya bırakın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Tezgaha alıp elinizle tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına harçtan yerleştirin. Kenarlarını ortaya getirerek büzün. Ortasına rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!