ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KURUYEMİŞLİ KEK

Kuruyemişli Kek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuruyemişli Kek Tarifi İçin malzemeler

Kek hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • Yarım su bardağı kayısı
  • 1 çay bardağı incir
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 2 çay bardağı çekirdeksiz siyah üzüm
  • 1 çay bardağı meyve şekerlemesi

Süslemek için

  • Birkaç çilek
  • Birkaç nane yaprağı

Kuruyemişli Kek Nasıl Yapılır?

Yemek tarifleri arasında kuruyemişin keke kattığı lezzet. Yumurtaları ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip pütürsüz bir hamur olana kadar çırpın.

Kayısı, incir, üzüm, siyah üzümü iyice yıkayın. Portakal suyunu geniş bir kaseye dökün. Kayısı ve incirleri küçük parçalara doğrayıp portakal suyuna ilave edin. Kuru üzüm ve siyah üzümleri ekleyip 20-30 dakika bekletin. Kağıt peçete üzerine alıp iyice süzün. Meyve şekerlemelerini doğrayın. Kuruyemişler ve meyve şekerlemelerini hamura ilave edip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.

Hamuru yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına döküp üzerini spatula ile düzelterek yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınması için 10 dakika bekletin. Servis tabağına alıp dilimleyin. Çilek ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!