ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KREMALI VE MEYVELİ KATLI KEK

Kremalı Ve Meyveli Katlı Kek

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kremalı Ve Meyveli Katlı Kek Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 10 yumurta
  • 2 buçuk su bardağı tozşeker
  • 5 çay bardağı un
  • 2 su bardağı çekilmiş badem
  • 225 gr eritilmiş tereyağı

İç malzeme

  • 4 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 750 gr labne peyniri
  • 450 ml krema

Süslemek için

  • 1 kg karışık meyve (ahududu
  • böğürtlen)
  • Pudraşeker

Kremalı Ve Meyveli Katlı Kek Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarını porselen bir kasede krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta akları, badem, un ve eritilmiş tereyağını ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. 

Hamuru ikiye bölün. Yarısını 35 cm çapındaki yağlanmış kek kalıbına diğer yarısını da 28 cm çapındaki yağlanmış kek kalıbına doldurun. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kek hamurlarını pişirin. Kekleri fırından alıp soğutun. Enine üçe bölün.

İç malzeme için, yumurta sarılarını şekerle krema kıvamını alana kadar çırpın. Kremayı da başka bir kasede katılaşana kadar çırpın. Peynir ve çırpılmış kremayı yumurta sarısına ekleyin. Karışımı buzdolabında bir gece bekletin.

Peynirli kremayı büyük kek katlarından ilkinin üzerine 2.5 cm kalınlığında sürün. Üzerine biraz meyve serptikten sonra diğer katı yerleştirin.

Büyük kek katları bittikten sonra aynı işlemi uygulayarak üzerine küçük kek katlarını dizin. Son katı meyve, çiçek yaprakları ve pudraşeker ile süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!