ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KASEDE PANDİSPANYA PARÇALI VE KREMALI KAYISI

Kasede Pandispanya Parçalı Ve Kremalı Kayısı

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kasede Pandispanya Parçalı Ve Kremalı Kayısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 2 çay bardağı un
  • 20 gr tereyağı
  • 1 kg kayısı

Kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • 100 gr margarin
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta

Şurup için

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı tozşeker

Kasede Pandispanya Parçalı Ve Kremalı Kayısı Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Yumurtaları ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Unu ekleyip çırpmaya devam edin. Tereyağını tabanı düz bir yuvarlak kek kalıbına sürün. Pandispanya harcını kalıba doldurup önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp ılıtın ve küçük kareler şeklinde kesin.

Krema için; süt, un, şeker, vanilya ve yumurtaları derin bir kasede mikserde iyice çırpın. Derin bir tavada margarini eritip sütlü karışımı ekleyin. Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirip soğutmaya bırakın.

Kayısıları bol suyla yıkayıp kurulayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamında kaynatın. Kayısıları ilave edip 10 dakika pişirin. Kayısıları şurubun içinden süzerek alın.

Krema, kayısılar ve kek parçalarını büyük bir cam kaseye değişimli olarak dizin. En üstü krema ve şeftali şeklinde tamamlayın. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!