Hindistan Cevizi Dolgulu Çikolata

Hindistan Cevizi Dolgulu Çikolata
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hindistan Cevizi Dolgulu Çikolata için

Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 200 ml krema
  • 100 g toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 280 g Hindistan cevizi
  • 200 g sütlü çikolata
  • 200 g bitter çikolata
Hindistan Cevizi Dolgulu Çikolata

Nasıl Yapılır

Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Krema, toz şeker ve tuzu ilave edip 1-2 dakika kaynatın. Ocaktan alıp Hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili bir fırın kabına dökün. Her tarafı eşit olacak şekilde bir spatula yardımıyla düzeltip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Kare dilimlediğiniz çikolataları benmari usulü eritin. Hindistan cevizli karışımı buzdolabından çıkartın. Erittiğiniz çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine dizin. Çikolatalar tamamen donduktan sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo