ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ GÜL YAPRAKLI VE VANİLYALI KARELER

Gül Yapraklı Ve Vanilyalı Kareler

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Gül Yapraklı Ve Vanilyalı Kareler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • ¾ su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çubuk vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 1 paket kremşanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt
  • Gül yaprakları
  • 1 yumurta akı
  • Toz şeker
  • Tarçın

Gül Yapraklı Ve Vanilyalı Kareler Nasıl Yapılır?

Yumurtalar ve şekeri bir kapta mikserle iyice çırpın. Yağ ve süt ekleyin. Çubuk vanilyayı bıçağın ucu ile uzunlamasına kesip içindeki çekirdekleri alın ve karışıma ekleyin. Un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Hamuru yağlanmış kare veya dikdörtgen kalıba aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Gül yapraklarını önce yumurta akına, ardından toz şekere bulayın ve kurumaları için bir süre bekletin. Kremşanti ile soğuk sütü mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Soğuyan keki kare dilimleyin ve üzerlerine kremşanti sürün. Tarçın serpiştirip gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!