Fincan Keki

Fincan Keki
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fincan Keki için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un

Süslemek için

  • 2 yemek kaşığı krema
  • Çilek ve frenk üzümü
  • Toz Antep fıstığı
Fincan Keki

Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında kolay yapılabilen şık bir tarif. Yumurtalar ve şekeri mikserle çırpın. Süt, un, vanilya, kakao ve kabartma tozunu ekleyip tahta bir kaşık ile iyice karıştırın. Karışımı büyük boy kahve fincanlarının yarısına gelecek şekilde doldurun. Fincanları uygun bir tencereye yerleştirin ve tencereyi fincanların yarısına gelecek kadar ılık su ile doldurun. Tencerenin üzerini kenarlardan sarkmayacak büyüklükte bir mutfak bezi ile kapatın. Tencerenin kapağını sıkıca kapatın. Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte tencerenin kapağını hiç açmadan 25 dakika pişirin. Ocağın altını kapatın ve yine kapağı hiç açmadan 15 dakika bekletin. Üzerine krema sıkıp çilek ve frenk üzümleri ile süsleyin. Toz Antep fıstığı serpip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo