ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ÇİLEKLİ VE ÇİKOLATALI ROKOKO

Çilekli ve çikolatalı rokoko

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli ve çikolatalı rokoko tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı krema
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kakaolu bisküvi
  • 2 çorba kaşığı pudraşeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 limonum rendelenmiş kabuğu
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 150 gr çilek
  • 100 gr rendelenmiş bitter çikolata

Üzeri için

  • 400 gr çilek
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata

Çilekli ve çikolatalı rokoko Nasıl Yapılır

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

Bisküvileri robotta un haline gelene kadar ezin. 150 gr çileği temizleyip ince dilimleyin. Krema, pudraşeker, limon suyu, fındık, kuru üzüm, limon kabuğu rendesi, vanilya, kakao, çikolata ve bisküviyi çukur bir kapta karıştırın. Düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Bisküvi hamurunun yarısını folyoyla kaplı dikdörtgen bir fırın kalıbına döküp yayın. Üzerini çilek dilimleriyle kaplayın. Kalan hamuru döküp buzlukta bir gece bekletin.

Üzeri için çilekleri temizleyin. Blender’la ezip püre yapın. Çilek püresini tavaya alıp nişasta ve şekeri ekleyin ve 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Rokokoyu buzluktan çıkarıp servis tabağına alın.

Üzerine çilek püresini sürüp 20 dakika daha buzdolabında bekletin. Üzerini çikolata ve nane yapraklarıya süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.