ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ CEVİZLİ VE DAMLA SAKIZLI YAĞSIZ KEK

Cevizli Ve Damla Sakızlı Yağsız Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Cevizli Ve Damla Sakızlı Yağsız Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 çay fincanı tozşeker
  • 4 yumurta
  • 2 çay fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay fincanı ince çekilmiş ceviz içi
  • 2 parça ezilmiş damla sakızı

Üzeri için

  • 40 gr bitter çikolata
  • Meyve şekerlemesi

Cevizli Ve Damla Sakızlı Yağsız Kek Nasıl Yapılır?


Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor.

Geniş ve çukur bir kapta şeker ve yumurtaları mikserle iyice çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu, ceviz içi ve sakızı ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.

Dikdörtgen bir fırın kalıbını yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını bu kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.

Çikolatayı ufalayıp benmari usulü eritin. Kekin üzerine gezdirerek dökün. Meyve şekerlemesi ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!