Cevizli Ve Damla Sakızlı Yağsız Kek

Cevizli Ve Damla Sakızlı Yağsız Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Cevizli Ve Damla Sakızlı Yağsız Kek için

Malzemeler

  • 2 çay fincanı tozşeker
  • 4 yumurta
  • 2 çay fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay fincanı ince çekilmiş ceviz içi
  • 2 parça ezilmiş damla sakızı

Üzeri için

  • 40 gr bitter çikolata
  • Meyve şekerlemesi
Cevizli Ve Damla Sakızlı Yağsız Kek

Nasıl Yapılır


Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor.

Geniş ve çukur bir kapta şeker ve yumurtaları mikserle iyice çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu, ceviz içi ve sakızı ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.

Dikdörtgen bir fırın kalıbını yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını bu kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.

Çikolatayı ufalayıp benmari usulü eritin. Kekin üzerine gezdirerek dökün. Meyve şekerlemesi ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo