ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BİBERİYE KOKULU LİMONLU TUİLE

Biberiye kokulu limonlu tuile

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberiye kokulu limonlu tuile tarifi için malzemeler

  • 50 g tuzsuz tereyağı
  • 2 çırpılmış yumurta akı
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş toz şeker
  • Yarım limonun kabuğu
  • 2 tatlı kaşığı taze kıyılmış biberiye
  • Yarım su bardağı sade tam buğday unu

Biberiye kokulu limonlu tuile Nasıl Yapılır

Tereyağını tavada eritin. Yumurta aklarını sertleşene kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. İnce rendelenmiş limon kabuğu, biberiye, un ve eritilmiş tereyağını ekleyin. Karışımı bir yemek kaşığı yardımıyla iki topak halinde fırın tepsisine yerleştirin. Her birini yaklaşık 9 cm çapında ince bir disk olarak yayın. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede altın sarısı rengi alana kadar yaklaşık 5-6 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve tuile’leri bir palet bıçağı ya da metal spatula yardımıyla gevşetip bir merdanenin üzerine serin. Kıvrıldıklarında bir tel ızgaranın üzerine alın. Kalan karışıma da aynı işlemi uygulayarak pişirin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.