Biberiye Kokulu Limonlu Tuile

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Biberiye Kokulu Limonlu Tuile
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biberiye Kokulu Limonlu Tuile için

Malzemeler

  • 50 g tuzsuz tereyağı
  • 2 çırpılmış yumurta akı
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş toz şeker
  • Yarım limonun kabuğu
  • 2 tatlı kaşığı taze kıyılmış biberiye
  • Yarım su bardağı sade tam buğday unu
Biberiye Kokulu Limonlu Tuile

Nasıl Yapılır

Tereyağını tavada eritin. Yumurta aklarını sertleşene kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. İnce rendelenmiş limon kabuğu, biberiye, un ve eritilmiş tereyağını ekleyin. Karışımı bir yemek kaşığı yardımıyla iki topak halinde fırın tepsisine yerleştirin. Her birini yaklaşık 9 cm çapında ince bir disk olarak yayın. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede altın sarısı rengi alana kadar yaklaşık 5-6 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve tuile’leri bir palet bıçağı ya da metal spatula yardımıyla gevşetip bir merdanenin üzerine serin. Kıvrıldıklarında bir tel ızgaranın üzerine alın. Kalan karışıma da aynı işlemi uygulayarak pişirin.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo