ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BADEMLİ VE ELMALI KEK

Bademli Ve Elmalı Kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bademli Ve Elmalı Kek Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 175 gr un
  • Bir tutam tuz
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 3 yumurta sarısı
  • 60 gr tereyağı

Bademli krema için

  • 1 su bardağı file badem
  • 45 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı likör

Üzeri için

  • 3 elma

Bademli Ve Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri de çok ilgi görüyor.

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. şeker, tuz ve vanilyayı ilave edip harmanlayın. Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta sarıları ve oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamur kuru görünüyorsa biraz ılık su ilave edebilirsiniz. Hamura top şekli verip folyo ile sıkıca sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Bademli krema için, oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını bir kaba alın. şeker ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Sırasıyla bütün bir yumurtayı ve yumurta sarısını ekleyerek çırpmaya devam edin. Likörü ilave edip tekrar çırpın. Bademleri ve unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.

Elmaların kabuklarını soyup yarım limon ile ovun. Isıya dayanıklı fırın kabını yağlayın. Dinlendirilmiş hamuru elinizle bastırarak yayın. Bademli kremayı hamurun üzerine dökün. Elmaları dilimleyip bademli kremanın yarısına kadar batırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!