ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ KURU MEYVELİ KEPEKLİ KURABİYE

Kuru meyveli kepekli kurabiye

Kaç
Kişilik

40 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru meyveli kepekli kurabiye tarifi için malzemeler

  • 210 g esmer şeker
  • 150 g yoğurt
  • 30 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı vanilya
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 250 g tam buğday unu
  • 1 su bardağı kuru yaban mersini ve kuru üzüm karışımı
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Kuru meyveli kepekli kurabiye Nasıl Yapılır

Esmer şeker, yoğurt ve tereyağını derin bir karıştırma kabına alın. Mikserle çırpın. Yumurtayı ekleyin. Vanilya, karbonat, kabartma tozu ve tam buğday ununu eleyip karışıma ekleyin. Portakal kabuğu rendesi ve kuru meyveleri de ekleyip spatulayla karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp mekik şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.