Kuru Meyveli Kepekli Kurabiye

Kaç
Kişilik
40 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Kuru Meyveli Kepekli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler
- 210 g esmer şeker
- 150 g yoğurt
- 30 g tereyağı
- 1 yumurta
- Yarım çay kaşığı vanilya
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 250 g tam buğday unu
- 1 su bardağı kuru yaban mersini ve kuru üzüm karışımı
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Kuru Meyveli Kepekli Kurabiye Nasıl Yapılır?
Esmer şeker, yoğurt ve tereyağını derin bir karıştırma kabına alın. Mikserle çırpın.
Yumurtayı ekleyin. Vanilya, karbonat, kabartma tozu ve tam buğday ununu eleyip
karışıma ekleyin. Portakal kabuğu rendesi ve kuru meyveleri de ekleyip spatulayla
karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp mekik şekli verin. Yağlı
kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika
pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR