ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI PİRAMİT KURABİYE

Antep fıstıklı piramit kurabiye

Kaç
Kişilik

40 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep fıstıklı piramit kurabiye tarifi için malzemeler

  • 110 g toz Antep fıstığı
  • 200 g toz şeker
  • 140 g un
  • 40 g nişasta
  • 180 g tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 50 g pirinç fıstık
  • 1 yumurta akı
  • 1 tutam tuz

Antep fıstıklı piramit kurabiye Nasıl Yapılır

Toz Antep fıstığı, şekerin yarısı, un, nişasta ve tuzu bir kapta karıştırın. Tereyağı ve şekerin diğer yarısını da mikserle çırpın. Yumurta sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin. Toz fıstıklı ve unlu karışımı ekleyin. Hamura piramit şekli verip üzerini streç film ile sarın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Dinlenen hamuru 15-20 dakika da oda sıcaklığında beklettikten sonra yumurta akını fırçayla piramitin her yüzüne sürün. Pirinç Antep fıstığını tezgahın üzerine yayın. Piramitin her tarafını fıstığa bulayın. 1 cm kalınlığında dilimleyin. Aralıklı olarak tepsilere dizin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.