ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ TAVUK ETLİ KIZARMIŞ BÖREK

Tavuk Etli Kızarmış Börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tavuk Etli Kızarmış Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 g tavuk göğüs eti
  • 2 kırmızı biber
  • 2 taze soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yufka

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Kıyılmış Frenk soğanı

Tavuk Etli Kızarmış Börek Nasıl Yapılır?

Tavuk etlerini yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğuduktan sonra didikleyerek parçalara ayırın. İnce doğradığınız kırmızı biber ve taze soğanı zeytinyağında soteleyin. Tavuk etlerini ekleyip birkaç dakika pişirin. Kremayı ekleyin. Tuz karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın. Yufkaları tezgaha serip her birinden 6 üçgen elde edecek şekilde kesin. Geniş kısımlarına tavuklu harçtan yerleştirip geniş rulo şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin Frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:23

insanın hemen yiyesi geliyor ama acaba tadı acı mıdır ? :/


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!