Tavuk Etli Kızarmış Börek

Tavuk Etli Kızarmış Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Etli Kızarmış Börek için

Malzemeler

  • 300 g tavuk göğüs eti
  • 2 kırmızı biber
  • 2 taze soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yufka

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Kıyılmış Frenk soğanı
Tavuk Etli Kızarmış Börek

Nasıl Yapılır

Tavuk etlerini yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğuduktan sonra didikleyerek parçalara ayırın. İnce doğradığınız kırmızı biber ve taze soğanı zeytinyağında soteleyin. Tavuk etlerini ekleyip birkaç dakika pişirin. Kremayı ekleyin. Tuz karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın. Yufkaları tezgaha serip her birinden 6 üçgen elde edecek şekilde kesin. Geniş kısımlarına tavuklu harçtan yerleştirip geniş rulo şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin Frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo