ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ LAHANALI RULO BÖREK

Lahanalı rulo börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lahanalı rulo börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 200 gr beyaz lahana
  • 200 gr kıyma
  • 1 küçük boy havuç
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Sosu için

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu

Lahanalı rulo börek Nasıl Yapılır

Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında soteleyin. Kıymayı ekleyip kavurun. Rendelenmiş havuç ve ince doğradığınız lahanayı ilave edin. Tuz ilave ederek 10 dakika pişirin. Maydanozu ve baharatları ekleyip ocağı kapatın. İlk yufkayı tepsinin zeminine kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin. Diğer yufkayı tezgaha yayıp üzerine harcın üçte birini ekleyin. Kenarlarını hafifçe içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın. İki parmak genişliğinde kesip dilimleri tepsinin içine dik olarak yerleştirin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Sos malzemelerini karıştırıp böreklerin üzerine gezdirin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.