ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KIYMALI VE PATLICANLI TALAŞ BÖREĞİ

Kıymalı Ve Patlıcanlı Talaş Böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Ve Patlıcanlı Talaş Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 kare milföy hamuru
  • 200 gr kıyma
  • 3 patlıcan
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 1 yeşil dolmalık biber
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 soğan
  • 2 sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu

Kıymalı Ve Patlıcanlı Talaş Böreği Nasıl Yapılır?


Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri.

Patlıcanları küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletip kağıt havlu ile kurulayın. Kırmızı, yeşil ve sarı biberleri temizleyip tavla zarı şeklinde kesin. Soğanları soyup doğrayın. Sarımsakları  ezin.

Yağı tavada kızdırıp soğan, kıyma ve sarımsağı kavurun. Patlıcan, kırmızı, yeşil ve sarı biberleri ekleyip 5 dakika kavurun. Tuz ve biber serpip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp yumuşamaya bırakın. Unlanmış zemine alıp merdane ile tek tek inceltin. Hamurlardan birini yağlanmış küçük kalıba kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. ‹çini kıymalı harç ile doldurup sarkan kenarları içe kıvırarak üzerini kapatın.

Fırın tepsisini yağlı pişirme kağıdı ile kaplayın. Hazırladığınız hamuru tepsiye ters çevirerek alın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis yapın. 
 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!