ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ CEVİZLİ KIYMALI BÖREK

Cevizli kıymalı börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli kıymalı börek tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su

İç harcı için

  • 2 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 g az yağlı dana kıyma
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 5~6 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı pul biber

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş

Cevizli kıymalı börek Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek bir saat dinlendirin. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurun. İri çekilmiş ceviz içi, ince kıydığınız taze soğan, maydanoz, nar ekşisi, tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alın. Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alarak ince açın ve 10 cm’lik şeritler kesin. Harçtan bir miktar alarak hamurun kenarına koyun. Üçgen katlayarak muska şeklinde börekler elde edin. Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Üzerlerine mavi haşhaş serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.