ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ BOL PEYNİRLİ YUVARLAMA BÖREK

Bol Peynirli Yuvarlama Börek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Bol Peynirli Yuvarlama Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ılık su
  • Tuz

İç harcı için

  • 125 gr tereyağı
  • 150 gr çerkez peyniri
  • 100 gr lor peyniri
  • 50 gr ayçiçek yağı
  • 1 soğan
  • Dereotu
  • Tuz

Bol Peynirli Yuvarlama Börek Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Yumurta, tuz, kabartma tozu ve ılık suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Çerkez peynirini rendeleyin. Lor peynirini ufalayıp ikisini karıştırın. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Tereyağını eritip ılıtın. Hamurun üzerine fırçayla sürün. Soğanı temizleyip kıyın. Ayçiçek yağını tavada ısıtıp soğanı kavurun. Tuz ilave edip karıştırın. Hamurun üzerini peynirlerle kaplayın. Kavrulmuş soğanı yayıp hamuru rulo şeklinde sarın. Folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin. Hamuru folyodan çıkarıp keskin bir bıçakla dilimleyin. Dilimleri yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!